?> Kontekst-baseret indeksering | Nyeste SEO tendenser | 2020/2021

Kontekst-baseret indeksering

Kontekst-baseret indeksering

Google er så småt begyndt at indeksere sider, baseret på ”bider” af det indhold, som skribenterne ligger på deres sider. Det er en forskel ift. ranking – ikke en indekserings forskel.

Af Simon Nielsen d. 21. oktober 2020 kl. 21.30

Vær klar: Google vil snart indeksere dele af dit indhold. Hvad betyder det ift. SEO?

 

I sidste uge annoncerede Google at de fremover vil lave kontekst-baseret indeksering. Problemet har siden Googles ”fødsel” været at brugerne og Google ikke snakker samme sprog – læs mere om det her. Et simpelt og specifikt spørgsmål (søgeord) på Google kan næsten være umuligt at få relevante svar på. Dette har Google i sinde at bekæmpe. Udover at indeksere sider er Google nu i stand til at indeksere specifikke dele af en side. Det betyder at Google nu bedre kan leve op til Search Intent – de har nemmere ved at forstå brugernes ønsker.

Google påstår at 7% af alle søgninger fremover vil være baseret på kontekst-baseret indeksering, når det er fuldt ud implementeret, på tværs af sprog.

Som Google selv har demonstreret, så vil svar på søgninger fremover kunne se således ud:

Simon Nielsen

Simon Nielsen

Simon studer markedsføring på EAAA, hvor han bl.a. studerer SEO. Den research, som der anvendes til at skrive artiklerne kommer primært fra undervisnigen, men er også inspireret af branchens bedste SEO “nørder”.  

 

I sidste uge annoncerede Google at de fremover vil lave kontekst-baseret indeksering. Problemet har siden Googles ”fødsel” været at brugerne og Google ikke snakker samme sprog – læs mere om det her. Et simpelt og specifikt spørgsmål (søgeord) på Google kan næsten være umuligt at få relevante svar på. Dette har Google i sinde at bekæmpe. Udover at indeksere sider er Google nu i stand til at indeksere specifikke dele af en side. Det betyder at Google nu bedre kan leve op til Search Intent – de har nemmere ved at forstå brugernes ønsker.

Google påstår at 7% af alle søgninger fremover vil være baseret på kontekst-baseret indeksering, når det er fuldt ud implementeret, på tværs af sprog.

Som Google selv har demonstreret, så vil svar på søgninger fremover kunne se således ud:

Kontekst-baseret indeksering

Som man kan se i videoen, så siger Google selv følgende:

”This helps us find that needle in a haystack bevause now the whole of that one passage is relevant.  So, for example, let’s say you search for something pretty niche like ‘how can I determine if my house windows are UV glass.’ This is a pretty tricky query, and we get lots of webpages that talk about UV glass and how you need a special film, but none of this really helps the layperson take action. Our new algorithm can zoom right into this one passage on a DIY forum that answers the question”

Indeksere Google sider/sektioner eller kun dele af sider?

Google påstår at de stadigvæk indeksere sider på baggrund af alt det content, som der findes på siderne. Dog, vil algoritmen (BERT) kunne skelne mellem konteksten af det, der står og ud fra det beslutte hvad der er mest relevant for brugerne.

Der sker et paradigme skifte ift. ranking folkens!

Ud fra hvad Google selv har annonceret, så er der et paradigme skifte på vej ift. SEO. Google vil stadigvæk indeksere sider, som måske kun leverer indhold baseret på søgeordsanalyser, men fremover vil BERT kunne se, hvilke sider, som ikke leverer på Search Intent og som i bund og grund kun er en tekst, der er skrevet med henblik på at skabe trafik. Mange vil påstå at Google i forvejen kan se forskel, men min vurdering er at Google står endnu stærkere nu ift. Search Intent.
Levere kvalitets indhold og rank.

Vil kontekst-baseret indeksering påvirke onpage optimeringen?

Title tags er et enormt vigtigt signal at sende til Google, hvis man vil ranke. Men måske vil overskrifter i nær fremtid (måske allerede nu) have en større effekt ift. ranking. Når Google indekserer et site, vil overskrifterne kunne være et signal til Google om, hvor ”nålen i høstakken” er. Men det er kun en teori og gætværk.

Hvornår vil kontekst-baseret indeksering blive implementeret i Google?  

Iflg. Google, vil kontekst-baseret indeksering blive eksekveret senere i år. Først engelsksproget søgninger og derefter vil resten af verden.

Få mere information om emnet her:

Du vil kunne hente mere viden om kontekst-baseret indeksering her fra Googles egen annoncering. Kontekst-baseret indeksering er et udtryk som seosos.dk selv har “fundet på”, da der endnu ikke er et dansk udtryk for det. Google bruger selv udtrykket “Passage-based indexing”

Tak fordi du læste artiklen. Du er velkommen til at skrive en kommentar.