?> Bedste SEO værktøj | Gratis anmeldelse Ahrefs | 2020

Bedste SEO værktøj

Bedste SEO værktøj

Ahref logo Artiklen er skrevet af Simon Nielsen d. 25.09.2020 I denne artikel vil du kunne blive klogere på: Min egen (begrænset) erfaring med Ahref De bedste og (vigtigste) funktioner i Ahref De dårligste funktioner i Ahref Fordele og ulemper Mine anbefalinger Ahrefs er et af de bedste SEO værktøjer, som der findes på markedet. Punktum. Ahrefs har verdens største backlink index, hvilket man kan nyde godt af når man søsætter sine SEO kampagner.

I får leveret kolde fakta fra starten

For at komme ordenligt i gang, så lad os med det samme starte med det mest væsentlige (for de fleste) = prisen! Ahrefs pris 25.09.2020 Som man kan se, så er prisspændet stort. Det betyder at man har mulighed for at tilpasse ens behov og pengepung til en af de løsninger Ahrefs tilbyder. Er du interesseret i at læse mere om Ahrefs priser kan du gøre det her.

Funktionerne i Ahrefs – Site Explorer [En analyse af et sides organiske trafik og Backlinks]

Site Explorer er kirsebærret på toppen af kransekagen / fløden fra mælken eller.. kært barn (mange navne). Site Explorer er en funktion i Ahrefs, hvor man starter med at indtaste en URL – fx Eaaa.dk og ud kommer en analyse af sidens SEO effektivitet. Ahrefs Site Explorer Ud fra analysen kan man se, hvor mange backlinks en side har, hvor meget trafik der kommer fra Google og hvad det er værd i kroner og ører. Site Explorer er i bund og grund Ahrefs instrumentbræt eller “dashboard” og det er derfor her man kan se alt, hvad der har med SEO at gøre – på en og samme side! For at overskueliggøre det, så kan man vælge at se på hele analysen ud fra to perspektiver – Backlinks og organisk trafik.

1. Backlink [Et uundværligt værktøj til SEO]

Her kan man se et overblik over en sides backlink profil: Backlinks Ahrefs SEO Backlink funktionen findes hos mange udbydere udover Ahrefs – fx. Moz Pro og SEMrush. Dog er den store forskel i ens mulighed for at filtrere ens søgning: Backlink filter Ahrefs Men hvorfor er Backlinks så snedigt et værktøj? (hæng nu på!) Hvis man gerne vil analysere de backlinks, som “peger” på en (relativ) stor side, som fx EAAA.dk, så vil der iflg. Ahrefs være over 21 K backlinks! Backlinks EAAA SEO Hvordan hjælper filter funktionen med det? Filter funktionen gør at man kan se links, som fx har høj DR (domain rating), eller sider med høj URL Rating. Det kan også være at man kun vil se dofollow links – det er op til en selv, hvad man vil se på Ahrefs. Backlinks Dofollow links Ahrefs Alt i alt, betyder det at man kan være tids-effektiv, da man ikke selv skal sidde og gennemgå alle backlinks. En anden og væsentlig grund til at anvende Ahref, som SEO værktøj er at backlink indexet er enormt og konstant opdateret. Ahrefs påstår selv at deres crawler er den mest aktive – efter Google, hvilket du kan læse mere om her. Ahrefs er et rigtig godt SEO værktøj til at finde nye links, men det er måske ikke det bedste, som der findes. Alt, hvad man har behøv for, hvem man spørger osv. så vil svarene variere ift., hvilket værktøj der er bedst til at finde nye links. I denne test  kan man bl.a. se at Moz Pro er den hurtigste backlink checker, efterfulgt af Majestic, Ahrefs og SEMrush. Dog vil man i testen bl.a. kunne læse at Ahrefs er mest troværdig når det kommer til “friskheden” af resultaterne. Samtidig er brugervenligheden i Ahrefs markant bedre end konkurrenterne (egen mening). Hvis du er nysgerrig efter at “prøvesmage” et backlink program, så kan du lige nu oprette en gratis bruger på: Moz Pro (30 dage gratis prøveperiode) Men.. For at slå en streg i sandet: Ahref er bedst. Helt enkelt fordi backlink funktionerne er ekstrem brugervenlige, systemet bliver opdateret ofte og i syvende og sidste ende gør det en i stand til at få de bedste resultater. Selvom jeg indtil nu, primært kun har beskæftiget mig med Ahrefs Backlink funktioner, så er der også nogle andre funktioner jeg synes er værd at nævne.

Hvis du er på jagt efter nye links så er denne funktion genial

Backlinks Group Similar Hvis man trykker “Recent” og “Group Similar”, vil man få relativt nye links og som er sorteret efter ensartetheden af de forskellige links – utrolig nyttigt, hvis man jagter links!

Se hvilke links der vækster mest inden for en bestemt periode

En anden og virkelig nyttig funktion er bl.a. muligheden for at se hvilke links, som er vækstet mest over en periode: Best by links growth AGF “Best by links ‘Growth” er en virkelig cool funktion, som gør en i stand til at se hvilke sider på et site, som tiltrækker backlinks. Dette er kan fx være nyttigt, hvis man “spionere” på sine konkurrenter – netop for at se, hvor de får deres trafik fra! Det er jo genialt!  

2. Organisk konkurrent rapport [Organic Search]

Denne funktion tilbyder muligheden for at finde dine konkurrenters “SEO juice” (primære søgeord). AGF Organic Keywords Selvom du ikke kommer ind i maskinrummet hos dine konkurrenters søgeord, så vil du nemt kunne skabe dig et overblik via. denne rapport. Tip: Du kan fx selv gå ind på Google Search Console og se dine primære søgeord og sammenlign dem, med dem som Ahrefs finder. Du vil finde ud af, at Ahrefs rammer inden for skiven! Hvad kan du bruge det til? Altså, Ahrefs gør alt arbejdet for dig ift. at finde dine konkurrenters søgeord og dermed se, hvad de ranker på. Det gør at du med overvejende sandsynlighed kan vurdere, hvor meget trafik et søgeord skaber.

Et godt eksempel

Lad os tage et kig på Apple.com Apple Organic Keywords Apple ranker på over 21 mio. søgeord…. Lad den lige stå et øjeblik.. Hvis du var konkurrent til Apple, hvordan ville du så analysere alle disse tal? Ahrefs har selvfølgelig en funktion der gør det muligt at sortere i – nemt og hurtigt. Hvis man nu er interesseret i at finde søgeord, som indeholder et bestemt ord eller sætning kan følgende filter bruges: Organic Keywords Apple Filter Nu sættes der yderligere filter på: Apple Organic Keywords Featured Snippet Nu er der yderligere filter på “keyword difficulty” og i “SERP Features” er, der indstillet til at sortere efter “Featured Snippet” (Vil du vide mere om Featured Snippet? klik her). Alt i alt, så gør disse filtre at vi går fra 21. mio. søgeord til 64 K. Det er stadigvæk utrolig mange, og man kunne stadigvæk sætte yderligere filtre på – så man får præcis det man søger efter. Hvis man nu er interesseret i at se, hvilke sider der er mest besøgt ift. organisk trafik kan funktionen Top Pages anvendes: Apple Organic Keywords Top Pages Og en virkelig snedig funktion er “competing domains”. Denne funktion tillader dig at se dine nærmeste SEO konkurrenter: Apple Organic Keywords Competing Domains Du er nu i stand til at bryde igennem “fjendens linjer” og gribe deres ammunition! Ofte kan man lære noget af sine konkurrenter – både dem, som gør det godt og dem der gør det mindre godt. Husk dog på, at det som virker for din konkurrent ikke nødvendigvis virker for dig. Lad dig inspirere og udforsk SEO verden.  

Find søgeord [Keywords Explorer]

Nu går vi i gang med at lære værktøjet “Keywords Explorer”. Denne funktion gør at du både kan finde søgeord til Google, Youtube, Amazon osv. Dog vil vi fokusere på Google i denne guide. Keywords Explorer forside Dette værktøj er super fedt, men det vakler også en smule. Lad os starte med det fede! Keyword Explorer er det ultimative værktøj ift. at dykke ned og finde et bestemt søgeord til dit site. Keywords Explorer Kaffe Her er der fx taget udgangspunkt i søgeordet “Kaffe”. Du får serveret en buffet af lækre SEO informationer: Keyword Difficulity, Volume, CPC, CTR osv. Her har du muligheden for at sortere i mellem søgeord og vælge, hvilket parameter du mener er vigtigst ift. et søgeord.  Det er ret cool ikke? Der, hvor Ahrefs er begrænset er ift. at finde nye søgeord. Du vil sikkert få en hulens masse resultater når du søger efter inspiration til et søgeord – ofte resultater der absolut intet har noget at gøre med det du har brug for. Det gælder derfor om at være skarp og selektiv. Husk at bruge filtrene og evt. lej lidt, indtil du finder noget, der giver fantastisk SEO værdi! du kan blive lidt klogere på emnet her. Vil du vide mere? Bog anmeldelse – Vil du blive klogere på: Hvad er SEO?    
hkhhjjhjyjj
asdasdasdasd
Summary
Review Date
Reviewed Item
Ahrefs
Author Rating
51star1star1star1star1star
Software Name
Ahrefs.com
Software Name
Bedste SEO Værktøj
Software Category
SEO værktøj